Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Ik ben Michelle van Duifhuizen en samen met mijn man Maarten hebben wij 2 zoontjes, Gijs en Guus en onze dochter Emma 13 april 2023 geboren. Wij wonen op Alverna, een klein dorpje naast Nijmegen. Naast het mooie Vennengebied en een geweldig mooie natuur, wonen wij heerlijk vrij in het bos.


In 2014 zijn wij samen gaan wonen en mijn wens was altijd al om zelf een hondje te hebben, maar waar ga je dan beginnen met zoeken…


Maarten zijn ouders hebben vroeger Duitse herders gefokt en Maarten zei altijd tegen mij ‘’als er een hondje komt wil ik een teefje waar we een keer een nestje mee kunt krijgen’’. Dus ik ben samen met mijn hele familie gaan zoeken. Zo kwam mijn zusje na een tijd zoeken met het ras Bolonka Zwetna.


Niemand kende het ras dus ben op onderzoek uit gegaan. Ik heb onder andere fokkers in Duitsland bezocht om te kijken of het ras bij ons paste. Eerlijk gezegd was ik na de eerste keer al helemaal verliefd en besloten we al snel dat wij ons voor een pupje wilden inschrijven.


We konden onze kleine Saar al snel ophalen in Oost-Duitsland en na een heen- en terugrit van 6 uur werden we beloond met een super enthousiast en vrolijk pupje! Een half jaar later vond ik het zielig voor Saar dat ze alleen was en ben ik op zoek gegaan naar een 2de Bolonka Zwetna. En wat was dat leuk zeg! 2 van die schatten bij ons op de bank.
Ander half jaar later hebben we Saar voor het eerst laten dekken. Wat spannend was dat! Maar ook echt super leuk. Sinds die tijd wilde ik niet anders meer. Het is zo fijn om met de hondjes bezig te zijn en mooie, maar vooral gezonde en lieve pups te fokken! Zo is mijn hobby, maar vooral liefde voor deze hondjes en het fokken ontstaan.


Al onze honden worden ook getest op Patella luxatie (losse knieschijven), ECVO en Prcd-PRA (erfelijke oogziekten) en de furnishing genetic test.


Sinds Oktober 2020 fokken wij via de Raad van Beheer onder de naam “Kennel Tot in de Puntjes”. Lid zijn van de Raad van Beheer houdt in dat al onze pups afstammingsbewijzen krijgen (stambomen). De Raad van Beheer komt hier thuis langs bij het nestje om DNA af te nemen van de pups om zo te controleren of de mama echt de mama is en de papa wel echt de papa. Ook komt de dierenarts hier regelmatig langs om onze honden te checken en natuurlijk ieder nestje goed na te kijken en te enten.


Sinds 2021 zijn we ook gaan showen en daarmee is onze Donny al Nederlands kampioen geworden.


Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.