Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Ik ben Michelle van Duifhuizen en samen met mijn man Maarten hebben wij 2 zoontjes, Gijs en Guus en onze dochter Emma 13 april 2023 geboren. Wij wonen op Alverna, een klein dorpje naast Nijmegen. Naast het mooie Vennengebied en een geweldig mooie natuur, wonen wij heerlijk vrij in het bos.


In 2014 zijn wij samen gaan wonen en mijn wens was altijd al om zelf een hondje te hebben, maar waar ga je dan beginnen met zoeken…


Maarten zijn ouders hebben vroeger Duitse herders gefokt en Maarten zei altijd tegen mij ‘’als er een hondje komt wil ik een teefje waar we een keer een nestje mee kunt krijgen’’. Dus ik ben samen met mijn hele familie gaan zoeken. Zo kwam mijn zusje na een tijd zoeken met het ras Bolonka Zwetna.


Niemand kende het ras dus ben op onderzoek uit gegaan. Ik heb onder andere fokkers in Duitsland bezocht om te kijken of het ras bij ons paste. Eerlijk gezegd was ik na de eerste keer al helemaal verliefd en besloten we al snel dat wij ons voor een pupje wilden inschrijven.


We konden onze kleine Saar al snel ophalen in Oost-Duitsland en na een heen- en terugrit van 6 uur werden we beloond met een super enthousiast en vrolijk pupje! Een half jaar later vond ik het zielig voor Saar dat ze alleen was en ben ik op zoek gegaan naar een 2de Bolonka Zwetna. En wat was dat leuk zeg! 2 van die schatten bij ons op de bank.
Ander half jaar later hebben we Saar voor het eerst laten dekken. Wat spannend was dat! Maar ook echt super leuk. Sinds die tijd wilde ik niet anders meer. Het is zo fijn om met de hondjes bezig te zijn en mooie, maar vooral gezonde en lieve pups te fokken! Zo is mijn hobby, maar vooral liefde voor deze hondjes en het fokken ontstaan.


Al onze honden worden ook getest op Patella luxatie (losse knieschijven), ECVO en Prcd-PRA (erfelijke oogziekten) en de furnishing genetic test.


Sinds Oktober 2020 fokken wij via de Raad van Beheer onder de naam “Kennel Tot in de Puntjes”. Lid zijn van de Raad van Beheer houdt in dat al onze pups afstammingsbewijzen krijgen (stambomen). De Raad van Beheer komt hier thuis langs bij het nestje om DNA af te nemen van de pups om zo te controleren of de mama echt de mama is en de papa wel echt de papa. Ook komt de dierenarts hier regelmatig langs om onze honden te checken en natuurlijk ieder nestje goed na te kijken en te enten.


Sinds 2021 zijn we ook gaan showen en daarmee is onze Donny al Nederlands kampioen geworden.


Maarten wou op gegeven moment graag een keer een echte hond voor hier op ons terrein.

Na lang zoeken wat voor een ras dan bij ons zou passen was ik op een show en zag ik de Barbet.

Ik was meteen verliefd die avond meteen op internet zoeken naar fokkers en toen zag ik bij ons dicht bij in horsen een fokker zit.

daar ben ik meteen heen gaan bellen en wij mochten daar langs komen voor een kennis making met Ger en Peter.

zei hebben ons toch zeker wel de liefde voor de Barbet overgedragen.

Helaas hadden Ger en Peter geen nestjes maar wij kwamen via de Barbet club er achter dat er een nestje geboren zou worden.

En 6 Februari 2022 is onze Barbet Maxima (Soof) geboren.

Bij echt de meest lieve en zorgzame mensen die ik maar kon wensen!

Wim en Tonneke Veugelers van kennel La Barbe Souriante.

Daarna zijn wij met Soof wat shows gaan doen en hebben wij alle gezondheid testen gedaan. Soof is helemaal goed gekeurd en hopelijk mogen wij dit jaar een keer met haar een nestje gaan doen.

Wij hadden ons geen fijnere hond kunnen wensen als Soof.

Maar omdat Soof best groot is tegenover de Bolonka's Wilde wij heel graag voor Soof nog een speelmaatje.

Het was een heel gezoek om een mooie teef te vinden met al onze eisen voor een barbet.

maar gelukkig hebben wij er eentje gevonden vorig jaar Uno.

Uno komt uit Frankrijk daar zijn wij augustus 2023 geweest om haar te halen.

we waren meteen verliefd. En de Eigenaren waren zo lief en behulpzaam Bedankt nog Anne Sophie en Alain.

Wij zijn ontzettend blij met deze mooie aanvulling in onze kennel.

Ik zeg soms ook wel eens een barbet is gewoon een Bolonka in het groot.

Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.